Uteliv

P-A-R-T-Y – ‘cause I’ve got to

Är det egentligen någon skillnad mellan att gå ut och festa i Sydney jämfört med Stockholm? Ja, det är det faktiskt. Klimatet i Sydney är väldigt annorlunda från Stockholm vilket bidrar till skillnaderna i att gå ut i Australien.

– Många vill gärna vara ute i den friska luften när man inte jobbar, en afterwork eller en BBQ blir ofta en helkväll som slutar hemma i någons trädgård, gärna med en brunch dagen efter, berättar Emelie, 23 år.

Alkoholen är mycket billigare ute i Sydney så är det inte så vanligt att man förfester som det ofta blir i Sverige. Man dricker inte heller lika mycket alkohol som det ofta blir i Sverige. I barena sitter det skyltar som berättar att det man inte får servera fulla gäster mer alkohol, och bartenderna kan få höga och personliga böter om de serverar alkohol till synligt berusade människor.

En annan stor skillnad mellan Sverige och Australien är att de man träffar på krogar och barer är väldigt öppna, glada och nyfikna på att hitta nya människor.

När det gäller klädseln så har tjejerna oftast klänning och klackar på sig när de går ut medan killarna lite mer avslappnat går i t-shirt och jeans.