Featherdale Wildlife Park

Ett hett tips till dig som vill se, träffa och veta mer om Australiens inhemska djur är att åka till Featherdal Wildlife Park.

Det är enkelt att komma hit kommunalt, ta tåget till Blacktown och sedan buss 725 till Featherdale. Känner du dig osäker på vart du ska stiga av är det bara att söga till busschauffören och sätta dig långt fram i bussen. Busshållplatsen är precis utanför parken.

När du går in i parken är du utrustad med ett pass där du kan samla stämplar och ett program med tider för matning av djuren. I samband med matningen berättar parkens personal generellt om djuren och specifik om deras djur.

Parken är perfekt för barnfamiljer, men även vuxna kan få behållning av parken. Även om du som vuxen säkert hinner se hela parken på någon timme skulle jag ändra rekommendera att stanna lite längre och lyssna på så många presentationer av djuren som möjligt (visste du t.ex. att om du vill att echidnas ska para sig måste du ha 10 hanor till varje 1 hona? för att honan ska vilja para sig måste hon av valmöjlighet…)

Du kan även spana in Australiens alla fåglar (visserligen i burar), några reptiler och en crokodil samt några nattdjur. Djuren är väl omhändertagna, får gott om mat och lever ett bra liv (och många gånger längre än de hade i det vilda).

För barnen
Detta är en perfekt plats att ta med barnen. Ni får möjlighet att slänga fisk till pelikanerna, klappa koala (i delstaten NSW får man inte hålla i en koala) och mata känguru för hand. Det finns små strutar med pellets i som du kan köpa för en billig peng (1 dollar när jag var där, motsvarade ca 6 SEK). Dessa kan barnen (eller för all del, du som vuxen) mata kängurun med, antingen häller du pellets i handen och matar som om det vore en häst, eller så sträcker du fram struten.

Klappa djur
I Koala Sanctuary finns det allt möjlighet att klappa en koala under personalens vakande öga, de rekommenderar dock att du bara klappar på sidan och INTE huvud eller tassar (vassa klor har de). Koalor har en fin och tuffsig päls, lite som en ull- och fleecepläd. Men tvätta händerna efteråt. Koalor kissar sällan då de inte får i sig speciellt mkt vätska (i stort sätt bara det som finns på eukalyptusbladen), så de utsöndrar genom pälsen det vi vanligtvis kissar ut.

När du matar kängururna kan du även passa på att klappa. Men visa respekt. Det är lite som när du klappar en främmande hund, visa resekt och var uppmärksam. Om dina barn klappar, håll dem under uppsikt.

Har du tur kan du även få klappa en echidna (har små spikar på ryggen för att skydda sig om rovdjur), en baby wombad (eller andra smådjur).

Mat
Det finns ett cafe som säljer mat till helt ok priser (jag fick fish and chips med dryck för 10 dollar, motsvarande 60 kr). Det finns även glass och kaffe för den som önskar detta. Vill du hellre ta med egen mat så finns ett trevligt picknickställe på området.

Läs mer om Featherdale Wildlife Park

Länkar till inlägg i resbloggen från mitt besök på Featherdale
Cute and cuddly boys
I touched and snake…

En tanke på “Featherdale Wildlife Park

  1. Pingback: Australiens djur – light – Restips Sydney och Australien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.