Mat och dryck

BBQ, fisk eller asiatiskt

En fråga jag ofta får är vad man äter i Australien. Anything you can throw on the Barbie. Att stå i trädgården och grilla är typiskt australiensk mat. Vanligtvis handlar det om kossa, gris eller fisk. Annars är det mycket asiatisk mat som gäller då det är många asiater som bor i Australien.

Men självklart kan man även äta krokodil, eller varför inte slänga en bit känguru på grillen. Det är dock främst turister som äter detta, lite som att vi skulle äta upp våra kaniner. Om du är intresserad så smakar krokodil som en kombination av saftig kyckling och vit fisk. Känguru har lite inslag av vilt i smaken och här är tillagningen viktig, fel tillagad så kan köttet bli torrt, segt och äckligt.

Om du älskar kött och är i Sydney måste du bara besöka Ribs and Rump i Manly. För ett överkomligt pris kan du få en helt underbar bit kossa, eller varför inte Surf N Turf (en stor köttbit med jätteräkor i sås ovanpå). Eller en stor träbräda med nästan hela bröstkorgen på grisen, och i Australien vet man att när man äter revbensspjäll så blir man kladdig och får därför alltid en hakklapp.