Delfiner

Att se vilda delfiner är alltid kul, men som vanlig medborgare kan det vara svårt. Men på en kryssning med miljömedvetna människor är det kul.

dolphin-penguin-island-playOfta vet kaptenen i båten vart delfinerna brukar vara och åker sedan dit och skapar vågor med båten. Har man tur, vilket ofta händer, så vill de manliga delfinerna visa upp sina färdigheter med att visa vem som kan hoppa högst av delfinerna (det handlar ju om att inponera på honorna, det coolaste och häftigaste delfininen får den coolaste honom).

På många ställen finns det även simma med delfiner på schemat. Man snorlar då på delfinställen och ser om de vill leka med en, men det ska vara på delfinernas vilkor.

Vid Penguin Island (utanför Perth) åkte jag på en sådan tur för att se delfiner. Det intressanta med dessa turistturer är inte bara att se djuren, det är också informationen som man får. Något jag inte visste var hur ”smarta” delfinerna var.

Delfiner äter det mesta i havet, såväl småfisk som bläckfisk och rockor. Ofta följer de dock efter rockorna och snort deras mat, detta funkar bra för delfinerna, inte lika kul för rockorna som blir av med sin mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.