Perth – Penguin Island

Penguin Island ligger ca 45 min med bil söder om Perth, eller ca 1 timme med tåg/buss. Detta är ett naturreservat lämpat för barn och vuxna som gillar pingviner, fåglar, delfiner om en skön stund bort från biltrafiken.
penguin-island
Ön i sig är liten, väldigt liten. Det finns en promenadsträcka runt ön som tar ca 40 min att ta sig runt (med att antal fotostunder såklart. Har du tur ser du en eller annan vild pingvin, men eftersom ön stängs nattetid (och pingvinerna vanligtvis är ute i vatten och äter dagtid) så ser man inte så många av den 1000 pingviner som har Penguin Island som sitt hem.

Något du kommer att se mycket av är fåglar. Allt från havsörnen till andra fåglar som jag inte kan namnen på.

penguin-island-penguinStrax efter att du kommit hit med färgan finns ett litet pingvinställe där djurskötarna matar pingviner ett antal gånger per dag och berättar om pingvinerna. Även om vi vuxna har behållning av detta så är dessa mer inriktade till barnen, som för övrigt får en present om de kommer ihåg två fakta från pingvindamen. Inte illa det.

Badplatsen är långgrund och perfekt för barnen, det finns även picknickbord i skugga och gräsmatta där du kan äta din medhavda lunch (finns ingen kiosk eller dyl på ön).

dolphin-cruise-penguin-islandJag passade på att åka på en lite båttur innan jag kom till ön. Rockingham Wild Encounters är den enda aktören som får verka i vattnen runt Penguin Island. Om du vill se lite mer rekommenderar jag deras Dolphin, Penguin and Sea Lion båttur. Fåglar ingår. Då får du en 90 min båttur med möjlighet att tävla med delfiner, se sjölejonen göra yoga på strandkanten (men troligen får du bara se dem sova) och eventuellt se lite pingviner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.