Fraser Island

Fraser Island är en ö i samma storlek som Öland, men inte lika bebodd. Fraser Island är en byggd av sand. Sand ha dragits med strömmen i tusentals år och fastnat på revet. Fåglar har sedan skitit på ön därav grönskan.

På ön är det bilar med fyrhjulsdrift som gäller, du kör huvudsakligen på sand, Tänk dig sandstränder som inte verkar ha något slut, du bakom ratten och friheten att köra längs dessa stränder. På vägen hittar du en liten naturlig pool att bada i, du ser dingos och fåglar.

Ön är inte bara strand, den är regnskog också, med stora stigar att köra på. Att säga att de är vägar vore fel av mig. De är sandvägar igenom skogen, och det är inte en jämn fin yta på vägen. Det är bumpigt och att sitta i baksätet påminner lite om att sitta i en torktumlare, eller som en bergochdalbana, men en bergochdalbana som pågår i timmar. Misstolka mig inte, det är ganska fantastiskt, men lite ryckigt.

Lake Makenzie

Mitt på ön hittade jag mitt paradis. Lake Makenzie. Kritvit strand, regnskog och klart och drickbart regnvatten. Att hoppa i vattnet, använda sand för att skrubba huden, var nog det skönaste jag någonsin gjort.