Perth – Rottnest Island

quokkaDenna ö upptäktes av holländare för en massa år sedan och då man tyckte att man såg en slags jätteråtta döptes den till Rottnest Island. Nu var det ingen råtta utan mer en slags dvärgkänguru. Mycket sötare än läskiga råttor 😀

Rottnest Island ligger ca 25 min båtresa från Fremantle, som i sig ligger ca 20 min med tåg utanför Perth. Om du har ”vägarna förbi” Perth så rekommenderar jag verkligen en dagsutflykt hit.
rottnest-island-1.jpg
Rottnest är en liten ö, 11 km lång och 4,5 km som bredast. Det finns ett fåtal bilar och en buss som kan ta dig från ena stranden till den andra.

Denna ö är dock ett paradis att cykla på, och det finns cyklar att hyra. För att försäkra dig om att cykel finns rekommenderar jag att boka cykelhyra i samband med bokning av färgan till ön. Det är några backar på ön, men den är lättcyklad och passar även barn (det brukar finnas barncyklar att hyra).

En rekommenadation är att ta med sig vatten, eller åtminstonne köpa det i det lilla samhället som färgan släpper av dig vid.

Väl på ön finns det många saker att göra. Jag valde att cykla runt och besöka så många stränder som möjligt och bada där. Många av dessa badplatser har havsgräs och lämpar sig utmärkt för snorkling.

Det finns även en bussresa du kan ta för att besöka stränder och fina platser i samlad trupp samt olika båtutflykter du kan göra, såväl snorling som äventyrsbåtresa.

När jag åkte hit använde jag mig av Rottnest Express och var väldigt nöjd med deras cyklar (stor skön sadel). Jag önskar dock att jag hade haft mer tid på ön…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.